Getingar och öltricket
'}}

>> LÄS HELA ARTIKELN PÅ SVENSKA MAGASINET (LÄNK)

Sommaren i både Spanien och Sverige är vanligtvis full av otaliga insekter, vissa ser vi som välkomna gäster medan andra är mer ovälkomna.

Många av dem bör vi vara försiktiga med eftersom deras stick kan vara både smärtsamma och för allergiska rent av dödliga. En av de insekter som kan vara ett plågoris är getingen, när den sticker oss så frigörs dessutom feromoner som attraherar andra getingar.

Getingar med sina karaktäristiska gula och svarta färger som är mycket mer lysande än biets färger. Det finns även arter med rödaktiga färger t.ex. vissa bålgetingar.  Getingarna kan ibland vara aggressiva och de drar sig inte för att sticka eftersom deras stick till skillnad från biets inte förorsakar deras död. Men trots det så attackerar de sällan på egen hand utan bara om de känner sig hotade.

De dyker ofta upp i trädgårdar och på terrasser på jakt efter frukter, frön och till och med efter andra döda insekter. De har ett mycket gott luktsinne och därför kan de snabbt komma om de känner lukt efter kött eller något sött, som till exempel saft. Men att döda dem är ingen bra lösning....(läs mer via länken nedan).

>> LÄS HELA ARTIKELN PÅ SVENSKA MAGASINET (LÄNK)