Generös vinprovning på Genius
'}}

Artikel av PeO Axelsson & Jaana Wadstedt

Genius Gastropub i Torrevieja arrangerar ofta trevliga och intressanta event hos sig. Den här gången var det vinprovning med provning av viner från vingården Juan Gil.

Är det med ett ord vi vill beskriva eventet, så är det generöst. Generöst med riktigt bra viner. Generöst med god mat. Generöst med kunskap och bemötande. En helkväll som man helt enkelt mår bra av.

Vinprovningen bestod av en cava från Valenciaregionen (som inte är så vanligt) samt fem olika viner från vingården Juan Gil. Från vinets Ferrari med den blå etiketten till husets vin (som ändå smakade väldigt bra). Vår personliga favorit var det vita vinet som är en Monastrell (d v s röda druvor) som genom att skördas tidigt blir vitt vin. En spännande smak som gör att det både känns torrt och sött. Detta vin kan ni prova på Genius alla dagar, då det är husets vita vin. Detta är skillnaden mellan Genius och många andra restauranger. Kvalitet är allt. Från husets vin till matråvarorna. Inga halvfabrikat här.

Kvällens "underhållning" är delägaren Ronnie Nordin, som många känner till. Ronnie svävar på ett härligt sätt ut med sin stockholmska i rapp takt och delar med sig av sin kunskap inom vin och trädgård.

Ronnie och Harde Garmyani är två av de tre delägarna som är på plats. De berättar om Genius historia.

Redan för sjutton år sedan fanns här grunden till Genius i form av en Irländsk pub. Efter den eran blev Genius en välbesökt nattklubb för ungdomar i många år.

När de nya delägarna tog över var planen klar. En högklassig gastrobub med bra mat och dryck. Målgruppen skulle vara mycket bredare - alla skulle vara välkomna. Ett trevligt ställe att mötas på både för boende och tillresande i Torrevieja.

Men, precis när dom tog över stället så kom pandemin. Tuffare start är svår att få. De kämpade sig igenom några svåra år och äntligen kan de börja skörda frukterna av sitt arbete. Varje gäst är unik och ska känna sig unik. Marknadsföringen ska mestadels bestå av "mun-till-mun"-metoden. Nöjda gäster ska gärna komma tillbaka och ta med sig fler gäster.

Vi är övertygade om att de kommer att lyckas bra med detta. Planerna är många och med den kvalitet man levererar så vill man komma tillbaka.

Vill du ha koll på kommande events på Genius? Gå in på deras facebooksida och följ dom: https://www.facebook.com/geniustorrevieja