La Manga beach
'}}

Text och bild: Måns Löfgren, SkyBlueMedia

La Manga är en smal landremsa som är ungefär 22km lång och några hundra meter bred. Ordet La Manga betyder ärm på spanska och detta är som en landtunga som går ut i medelhavet och bildar lagunen Mar Menor innanför. Det är i snitt 7 meter djupt på insidan vilket innebär att vattentemperaturen medger bad året om. Vattnet har också hög salt- och jodhalt och är känt för sina hälsosamma effekter. På båda sidor av La Manga finns fina långa sandstränder. Den södra delen tillhör Cartagena kommun och den norra delen San Javier kommun. 

La Manga är ligger i Murcia-regionen och kustremsan sträcker sig från Cabo de Palos i söder till naturparken San Pedro del Pinatar i norr. Under vintermånaderna bor det ca. 10 000 invånare här men under sommarmånaderna kan invånarantalet öka till 200 000. Området har en medeltemperatur på 18 grader och mer än 300 soltimmar per år. 

STRÄNDER

La Manga har ungefär en 44 km lång strandsträcka – 22 på insidan som är bra när det blåser samt 22 km. på utsidan som då är ”riktiga Medelhavet. Det är långsträckta stränder där det bara är trångt på vissa platser – man kan alltid vara lite mer privat här ute. Det finns även lekplatser, barer och restauranger. Det går inte att komma in på landremsan norr ifrån. Det förhindras av ett stort sankområde strax söder om San Pedro del Pinatar. Så om skall ta bilen så kan man räkna med ca. 50 minuters resa från Sam Javier, ner förbi Cabo de Palos och upp längs med landremsan. Under semestertider är det väldigt mycket trafik och massor med folk som skall korsa vägen med badmadrasser och andra tillbehör.

CYKELUTFLYKT

En trevlig utflykt som man kan göra under högsäsong är att ta båten med cyklar från Santiago de la Ribera. Den tar ca. 20 minuter ut till Puerto Deportiva Tomás Maestre. På båten serveras dricka och sedan tar det ca 10-15 minuter att nå bra stränder på bägge sidor.

Ytterligare platser för trevliga aktiviteter

'}}
Universo Ferris x Rafa Bernabé – vingård
Vi välkomnar en ny vingård i Torrevieja! Filosofin är att respektera och bevara platsen där denna vingård nu är under uppbyggnad på. Första timmen av rundturen spenderas ute på fälten där information kring all växtlighet runtomkring vinrankorna spelar roll. Alltifrån rosenbuskarnas uppgift att signalera ifall en krypinvasion är på gång till lavendelbuskarnas uppdrag att locka… Fortsätt läsa Universo Ferris x Rafa Bernabé – vingård
'}}
Ridning hos Hipica Gillilio
En kul och trevlig aktivitet är att boka in en ridtur hos Hipica Gillilio. Funkar utmärkt både för erfarna och faktiskt för nybörjare (första gången jag satt till häst).
'}}
Bodegas Casa de la Ermita – vingård
Det tar lite drygt 1 tim. och 30 minuter att ta sig till vingården Bodega Casa de la Ermita. Från Torrevieja svänger man vänster vid Elche upp i bergen och startar man lite söder om så kör man genom Murcia ut på A30 och sedan av på A33 med sikte på Jumilla.