Cartagena – dagsutflykt
'}}

Text: Måns Löfgren, SkyBlueMedia - Bilder: Måns Löfgren, SkyBlueMedia & PeO Axelsson, Destination Torrevieja

Cartagena är en kommun och hamnstad i sydöstra Spanien. Kommunen ligger i regionen Murcia och förutom handelshamn och fiske finns en större marin flottbas. Det bor 214 802 invånare i staden. Tillsammans med staden Murcia är Cartagena provinshuvudstad och delad regionhuvudstad. Cartagena är ett kapitel för sig och av flera anledningar, väl värt ett besök.

Hamnen i Cartagena.

Staden och historien

Det finns gott om kulturarv att beskåda. Museo Arqueológico Municipal de Cartagena, Casa de la Fortuna och Augusteum, till Castillo de la Concepción, Santo Domingo-kyrkan samt Museo Refugio de la Guerra Civil. Byggnader som Casa Maestre, Palacio Consistorial samt Casa Cervantes med balkonger som är typiska för Cartagena. Det ligger ofta stora lyxkryssare längst ut i hamnen och man kan ta en segeltur med en katamaran. Det är mycket marmor att gå på i Cartagena och de verkar ganska noga med sin siesta 14-17. Det är ingen bra tid om man vill besöka affärer.

Bad

När man kommer mot staden på Väg 332 så håller man vänster på CT-33, Då kommer man upp på väg N-343. Uppe på den har man utsikt över hela hamnområdet, nere till höger. Efter en kort passage genom en biltunnel dyker parkeringen upp som ligger ovanför vad vi kallar för ”stenstranden” men som egentligen heter Cala Cortina. En trevlig liten badplats precis utanför Cartagena centrum. Ibland dyker det upp västklädda personer som tar betalt för parkeringen – så vitt vi vet är den emellertid gratis. Här är vattnet friskt och fräscht utom ifall det har legat på med storm rakt in i bukten.

LÄS MER HÄR ->> Separat artikel om Teatro Romano i Cartagena

Ytterligare platser för trevliga aktiviteter

'}}
Altaona – Golfbana
Altaona golfbana har 18 hål designade av Stirling & Martin Golf Architects. Golfbanan ringlar sig genom anläggningen, med breda fairways i torrt klimat. Den varsamma topografin gör banan lätt att gå. Banan har en rolig, strategisk layout, utmanande, men inte lömsk. Genom att undvika alla de grova träden belönas golfare med precision. Vackra sjöar spelar… Fortsätt läsa Altaona – Golfbana
'}}
Campoamor – Golfbana
Campoamor ligger i samma område som Las Colinas, Villa Martin och Las Ramblas. Den har karaktär av park/skogsbana med breda fairways och stora greener. Hålen är vackert utlagda i det naturliga och böljande landskapet, där man från vissa hål skymtar Medelhavet medan andra hål gränsar till apelsin- och citronlundar.  Banan kräver spelstrategi för en bra… Fortsätt läsa Campoamor – Golfbana
'}}
Playa Punta Prima
Mindre strand, men mycket fin.