Balneario de Archena – Spabad i varma källor
'}}

Archena är en liten kurort som anlades redan århundradet efter Kristus av Romarna. Varma och mineralrika källor är grunden för denna fina anläggning bara en dryg timma från Torrevieja (8 mil med bil).

Badanläggningen är i centrum av anläggningen - och hit kan man komma för Spa-vistelse eller som en dagsutflykt. Kommer man över dagen åker man in i parkeringshuset (i dagsläget kostar parkeringen Euro 8/dag), sedan tar man hissen en våning upp direkt till badanläggningen. Dagsbiljetter finns från ca Euro 20/person.

BADANLÄGGNINGEN/SPA

I basinträdet har man tillgång till flera inomhus och utomhuspooler med ca 35-gradigt vatten och mängder av olika massagebäddar med vattenstrålar och liknande. Dessutom ett härligt solområde med vacker utsikt över bergen. Detta räcker gott för en dagstur.

Vill man ha mer lugn och ro, lugnare Spa-känsla och behandlingar finns en inre del som man betalar extra för.

TRE OLIKA HOTELL

Vill man övernatta finns tre olika hotell i lite olika stil; Hotel Termas, Hotel Levante och Hotel Leon. Alla samverkar på ett bra sätt. Vi valde t ex att bo på Hotel Leon, men att köpa matpaket på Hotel Termas.

HEMSIDA FÖR BOKNING - KLICKA HÄR >>

En av de två badanläggningarna som ingår i grundentrén. Inomhus del med bubbelpooler och olika vattenmassagelösningar. Härifrån kommer man även till en utomhusdel (till vänster i bilden).
Här ser man en av utomhuspoolerna.
Området ligger mycket vackert i bergen.
Som sagt - vackra omgivningar.
I området ligger de tre hotellen samt det lilla vackra kapellet.
Kapellet nattetid.
Och så lite matbilder från Hotel Termas. Som lunch och middag finns en meny där man väljer två "starters" och en dessert. Detta är en starter:-)
Här grillad tonfisk - också "starter". Rejält tilltagna portioner.
Och ett par desserter. En magiskt god chokladkaka och en crepes med chokladfyllning.

Ytterligare platser för trevliga aktiviteter

'}}
Alicante Golf – Golfbana
Alicante Golf anses vara en av de bästa banorna i Spanien och ligger på stranden San Juan i Alicante, bara 5 minuter från stadskärnan.Dess breda fairways och snabba greener ger den en vänlig karaktär, inte utan svårighet, perfekt både för att träna ditt spel och för att tävla. LÄS MER & BOKA -> KLICKA HÄR!… Fortsätt läsa Alicante Golf – Golfbana
'}}
Font del Llop – Golfbana
Font del Llop golfklubb är strategiskt beläget i hjärtat av Alicante-provinsen i Valencia. Font del Llop golfbana, designad av Blake Stirling och Marco Martín, med ett spelfält av internationell standard med fem olika tees per hål. LÄS MER & BOKA -> KLICKA HÄR! Varje green har sin egen personlighet. Font del Llop golfbana är en… Fortsätt läsa Font del Llop – Golfbana
'}}
Hacienda del Álamo – Golfbana
Hacienda del Álamo är en hed- och parkbana där Spanien möter Arizonas desert-banor och kontrasterna blir en slående visuell upplevelse. Du får gröna fairways mot kritvita sandbunkrar inramade av waste-areas smyckade med prydnadsgräs och blommande buskar. LÄS MER & BOKA -> KLICKA HÄR! Hacienda del Álamo är inte någon bollslukarbana. Utanför fairway är det lätt att… Fortsätt läsa Hacienda del Álamo – Golfbana