Playa Cala Cortina i Cartagena
'}}

I vår region finns det så många fantastiska stränder. Men, den här är faktiskt rätt unik på ett antal sätt. Till skillnad från de flesta andra så är det inte sandstrand, utan den består av småstenar. Dessutom är den inte alls speciellt långgrund för den som uppskattar att komma ner i det svalkande Medelhavet snabbt.

Hela stranden ligger som en lagun inramad av berg, vilket ger den bra skydd för vinden. En gissning är att detta liksom Cabo Roig är en mycket bra strand för vinterbad.

Förutom en mycket trevlig strand finns en rejält tilltagen strandrestaurang som är mycket populär. Fokus är fiskrätter, men det finns något för alla. Ett tips kan vara att boka bord redan när du kommer till stranden.

Ytterligare platser för trevliga aktiviteter

'}}
Playa Flamenca Street Market – lördagar vid La Zenia
På lördagar är detta en mycket populär marknad, nära La Zenia Boulevard.
'}}
Font del Llop – Golfbana
Font del Llop golfklubb är strategiskt beläget i hjärtat av Alicante-provinsen i Valencia. Font del Llop golfbana, designad av Blake Stirling och Marco Martín, med ett spelfält av internationell standard med fem olika tees per hål. LÄS MER & BOKA -> KLICKA HÄR! Varje green har sin egen personlighet. Font del Llop golfbana är en… Fortsätt läsa Font del Llop – Golfbana
'}}
Ridning hos Hipica Gillilio
En kul och trevlig aktivitet är att boka in en ridtur hos Hipica Gillilio. Funkar utmärkt både för erfarna och faktiskt för nybörjare (första gången jag satt till häst).