Hacienda del Álamo – Golfbana
'}}

Hacienda del Álamo är en hed- och parkbana där Spanien möter Arizonas desert-banor och kontrasterna blir en slående 
visuell upplevelse. Du får gröna fairways mot kritvita sandbunkrar inramade av waste-areas smyckade med prydnadsgräs och blommande buskar.

LÄS MER & BOKA -> KLICKA HÄR!


Hacienda del Álamo är inte någon bollslukarbana. Utanför fairway är det lätt att hitta sin boll i waste-areas som dessutom är spelbara. De kuperade avsnitten är främst vid green då en del hål har ondulerade greener som kräver precision på inspelen. 

Golfbanan invigdes 2006 och är designad av den välkände amerikanske banarkitekten Dave Thomas. 

Siktet var inställt på att skapa en mästerskapsbana i det spännande landskapet – med ganska långa hål, strategiskt placerade vattenhinder, bunkrar och waste-areas – men också en bana för alla.

Miguel Ángel Jiménez: "Alla fotbollsplaner är i princip likadana, tennisbanor alltid samma mått, i nästan alla sporter är platsen där du spelar inte avgörande. När det gäller golf, ja. Fältet är primordialt, det är en sann och enda motståndare. Av denna anledning kan du inom detta område hitta en passionerad lekkamrat, en lyx för livet"

​Calle Rio Borines 62 (Plaza Hotel 525), 30710 Los Alcázares, Murcia

LÄS MER & BOKA -> KLICKA HÄR!

[Text: SkyBlueMedia för Destination Los Alcazares & Destination Torrevieja]

Ytterligare platser för trevliga aktiviteter

'}}
La Manga West Course – Golfbana
La Manga West Course, med sina frekventa höjdförändringar, erbjuder lite andra utmaningar än de två andra. De första nio kräver noggrann navigering för att undvika "barrancos" (smala, slingrande flodraviner), medan de sista nio, uppe bland kullarna, är mer öppna men inte desto mindre utmanande. LÄS MER & BOKA -> KLICKA HÄR! Grand Hyatt La Manga… Fortsätt läsa La Manga West Course – Golfbana
'}}
Playa del Cura
Playa del Cura - mitt i stan. Oftast fullt på dagtid i högsäsong.
'}}
Santuario de Santa María Magdalena (Novelda)
Här, på 360 meters höjd, hittar man en restaurang, en borg och en mycket märklig kyrka. Arkitekten José Sala Sala var tydligt inspirerad av spansk modernism.