El Tendre – Olivolja – kvarn/fabrik, butik och museum
'}}

Utflyktstips i Elche - Olivkvarnen/fabriken El Tendre. Med guidade eller egna visningar av produktionen, muséum och butik. Passa på att köpa fin olivolja hem.

Sedan 1839 har sju generationer av ägare i hjärtat av Camp d’Elx hållit El Tendre Olivkvarn igång som om det vore en extra familjemedlem, och varje generation har förmedlat den traditionella konsten att tillverka olivolja till sina nya släktingar. Under hela tiden har företaget alltid varit troget andan av traditionell oljetillverkning, så till den grad att arbetarna fram till 1990 använde de gamla pressarna för att mala oliverna och oljan tappades för hand.

Prova en dag av "oljeturism" och lär dig mer om hur de gör det som många kallar "flytande guld". Kom och besök deras Olivoljemuseum och ta en resa genom tiden, upptäck verktygen som en gång användes för att tillverka olivolja. En kvarn med 179 års historia, tradition, utveckling och innovation.

Läs mer på deras hemsida: https://mediterraneoessalud.com/en/home-english/

Ytterligare platser för trevliga aktiviteter

'}}
La Manga Södra – Golfbana
La Manga Club är en exklusiv turist-, sport- och fritidsresort med tre världsberömda 18-håls golfbanor, en Racquets Club med 28 tennisbanor, 7 nya paddeltennisbanor, gym, samt 8 fotbollsplaner. Södra banan anses vara en av de bästa banorna i Spanien. Designad av Robert Dean Putman 1971, gjordes om 2005 av Arnold Palmer.  LÄS MER & BOKA… Fortsätt läsa La Manga Södra – Golfbana
'}}
Terra Mitica – nöjespark Benidorm
4-5 mil norr om Alicante, strax innanför den gamla partymetropolen Benidorm, ligger en nöjespark som heter Terra Mitica.
'}}
Fonts de L’Algar – vattenfall
Fonts de L'Algar ligger nära Altea upp i bergen. Naturreservat med häftiga vattenfall.